torsdag 30 maj 2013

22.16

Nu är klockan 22.16 och jag har knappt suttit på rumpan idag förrän nu. Jo, ca 10 minuter när vi övade avslutningssånger i kyrkan och när jag åt lunch och kvällsmat. Men från och med NU ska jag ta helg och bara njuta. Jag har faktiskt hällt upp ett glas vin som jag sippar på =0) Men bara ett litet..... Jag ska köra bil i morgon förmiddag och då är det ju bra om jag inte har gammalt vin i ådrorna ;0)

Idag har jag faktiskt ingen annan än mig själv att skylla på när det kommer till späckat schema och mycket att göra. Jag försöker hela tiden få in saker som tar tid och som jag egentligen inte MÅSTE göra men som jag VILL göra.
Idag var det viktigaste att ta sig till sommarfesten på Mollys dagis och packa inför Oxbergstrippen. Eftersom jag hittat ett recept på jordnötssmör så ställde jag naturligtvis till med tillverkning av detta när jag kom hem efter jobbet. Samtidigt som jag försökte få tjejerna att packa sina väskor. Mitt i alltihopa började jag fundera på vad jag skulle använda jordnötssmöret till. Googlar lite snabbt och hittade Snickers. Kunde inte låta bli att testa detta så då blev det tillverkning av sådana också.
Packade ihop den förberedda matsäcken till picknicken på dagis, lämnade över kidsen till Mattias som precis kom hem och åkte iväg före dem till dagis. Är med i föräldrarådet och jag skulle sätta upp tipspromenaden jag knåpat ihop.

Massa mys på Lingonbacken men glada barn och deras familjer, sång, musik och dans. Sommarfesterna på dagis är verkligen urmysiga!
Efter detta skjutsade vi hem Felicia som vi hade med oss och sen vidare hem. Då var klockan ca 20.00. Packade, städade, bakade kesobröd och stekte plättar.......
Om man säger så här....... Snickers, städning, kesobröd och plättar hade jag kunnat ge tusan i så hade jag sluppit sitta här svettig och speedad. Städningen är det skönt att bli av med. Avskyr att komma hem efter en resa och det är ostädat. Kesobrödet vill jag ha med till Oxberg och plättarna blir lunch till kidsen. Så helt onödigt var det inte.
Ska försöka komma ner i varv nu och lägga mig och läsa Viktminskning med LCHF.
Reserverade den på bibblan för länge sedan och i kväll när vi kom hem hängde den på dörren. Världens bästa bibliotekarie Maria Hellström hade tagit med den och lämpat av när hon åkte hem.
Så nu ska jag gona ner mig i sängen och läsa.
Behöver lite pepp nu! Har smaskat mycket nu. Visserligen LCHF-vänligt men sånt godis gör ju också att viktnedgången tar längre tid.
Dessutom måste jag komma igång med träningen......

I morgon bitti - eller - jag antar att det blir förmiddag, drar jag och damerna Jansson mot Dalarna. Vi packar matsäck och åker mot Oxberg.
Planen är att vi ska stanna vid Lager157 och kanske Insjön. Det beror på vilket humör vi är på. Jag och Amanda blir ju lätt lite "okontanta" när vi ska shoppa ihop...... ;-)
Vi ska i alla fall stanna på något mysigt ställe och äta matsäck har vi kommit överens om.

Nu är vinet urdrucket och det är läs/sovdags.

Ha det bra så hörs vi efter helgen!

Kram från Lajsa

Jag försov mig idag....

Om en kvart räknas som "försovning" så var det vad som hände i morse. Det räcker för att rutinerna ska rubbas. Jag körde på som f#n och nu sitter jag här och dricker mitt morgonkaffe. OCH hinner blogga!

Idag ska vi ha begravning på skolan.......
Vi jobbar med fjärilarnas liv och "odlar" fjärilar i klassrummet.
 Igår upptäckte vi att en puppa var död. Det startade upp en diskussion om livet och döden och alla till slut begravs. Vi kom fram till att vi måste ha en begravning för lille "Ivar".
Vilket engagemang som uppstod!!!!!!
De erbjöd sig att  fixa olika saker -  kista, något att linda in Ivar i, kistdekorationer, blommor,  kors, gravsten och två elever skulle skriva dikter som vi ska läsa upp. Jag ordnar med begravningsfika =0)

Det är det här som är tjusningen med mitt jobb. Inte att få ha begravningar utan att det ena leder till det andra och barnen får med sig nya kunskaper. Och när man "har med dem på tåget". De blir engagerade och entusiastiska, vill veta mer, tar reda på själv och delar med sig.
Just inom so och no är eleverna väldigt intresserade. Svenskan...... inte på samma vis. Försöker integrera ämnena en hel del och till hösten tänker jag försöka göra det ännu mer.

Idag är det sommarfest på dagis. Finväder och picknick i det gröna. Det blir mys!
Sen är det packning..... Vi åker till Oxberg i helgen så nu blir det till å packa fram tältet igen. Ungarna är euforiska! De älskar att tälta. Måste säga att det faktiskt är ganska mysigt men jag önskar ändå att "våran" stuga var mögelfri så vi kunde bo i den.
Försöker få Mattias att åka med sina föräldrar upp så att jag och damerna kan åka tidigare och kanske svänga förbi Lager157 ;-)   Är lite shoppingsugen nämligen.

Kramen!

onsdag 29 maj 2013

Dålig uppdatering

Det blir inte så värst mycket uppdaterat här just nu måste jag säga.
Vill inte skylla på att jag är trött men sanningen är den att det är så det är.
Såsar mest omkring just nu fast det finns miljoner saker att göra. Tänker att jag hinner när det blir sommarlov. Vissa saker på jobbet skjuter jag till planeringsdagarna i juni...... Snablans vad jag kommer få jobba då!

I går satt jag och vår specialpedagog på skolan och pratade..... För henne var livskvalité att få lägga sig i en solstol och läsa en bra bok.
Jag blev så galet avundsjuk! Det är det för mig också men när i hela friden ska jag få ro till att läsa en bok????
Självklart finns det stunder då jag skulle kunna ta en läsestund men väldigt sällan få läsa i lugn och ro. Det är alltid någon som ska ha hjälp med något så det blir liksom inte av att ta sig den tiden....... Då är det lika bra att vara på språng hela tiden :-)

På Rhodos sov jag ca 9-10 timmar per natt!!!! Det är helt sjukt. Det gör jag aldrig hemma men jag antar att jag behövde det. Under den resan var det total avslappning i en hel vecka. Kände mig aldrig trött på dagarna  men jädrans vad jag sov på nätterna.
Det kanske är det antalet timmar jag egentligen behöver för att orka. Det skulle innebära att jag måste lägga mig klocka 20-21.... Känns lite väl tidigt....

Nu ska vi se om jag får med mig några gosegrisar till skola och dagis. Underligt väder idag. Spöregnar men himlen är blå.... I alla fall åt ett håll.

Kram!

fredag 24 maj 2013

Försvunna inlägg????

När jag kikar i bloggen så fattas det en massa inlägg. Det är ett glapp mellan 18:e april och 23 maj. Är det så även för er???????
I mina inställningar står det utkast på en drös inlägg men samtidigt står det att de har blivit visade för läsare.

Skulle jag inte kunna få en liten hint från er om det fattas inlägg även för er eller om det blivit någe tok bara för mig.

// Lisa

Enda nackdelen med Rhodosresan äro.....

...... en viktuppgång....... 1,7 upp. Och det är efter att jag nu skött kosten under den här veckan. Det kanske var mer när vi kom hem.
Är ganska säker på det för jag kände mig svullen och fet som en gris när vi kom hem.

Det började så bra med maten där på Rhodos. De första dagarna valde jag bort allt med kolisar och jag höll mig mätt och nöjd. Inget sockersug.
Tills Mattias köpte ett Pringelsrör en kväll. Jag trodde jag skulle kunna smaka några och sen vara nöjd. Men icke. Jag mölade i mig och sen var det igång.
Dagen efter tänjde jag lite på gränserna vid frukosten. Till lunch tog jag en brödbit. Sen valde jag INTE bort pommefrites till middagen osv. Det var liksom kört.

Jag kan ärligt konstatera att jag har någon form av ätstörning och är extremt känslig för socker och kolhydrater. Kanske blir man mer känslig efter att ha uteslutit det en längre tid. Jag vet inte. Men jag vet nu att det bästa för mig är att äta kolhydrater i mycket begränsad mängd.

Vart efter som jag åt kolisar där på Rhodos så kände jag att jag även samlade på mig vätska och kände mig så där "svampig" som jag var förr.

Den här veckan har jag kört på med mig periodiska fasta och dragit ner på kolisarna igen och jag märker hur "svampen" försvinner =0)

I går sprang jag ju Vårruset och hade inte för avsikt att SPRINGA runt utan att TA mig runt.
Dålig uppladdning har det varit. Det resulterade i bästa tid någonsin. 33,01 blev tiden =0)

Det är ju egentligen ingen topptid jämfört med andra vältränade men för mig personligen är det en bra tid eftersom jag aldrig sprungit på den tiden förr.
Planen runt nyår var under 30 men det visste jag att jag inte skulle fixa. Men för att vara 5 km första gången sedan september så är jag väldigt nöjd!

Idag är jag och damerna lediga och vi har redan hunnit bli osams trots att klockan bara är halv 11......Känns ju lagom kul.
Det blir nog en tripp till min kollega  Eva  och hennes blommor för lite inhandling. Det är ju liksom dags att få styr på trädgården.

Kram!

torsdag 23 maj 2013

Ringarna

Jag skrev ju tidigare att jag köpt ringar som jag skulle stansa in barnens namn på. Det sket sig eftersom jag hade för breda stansar.
I stället beställde jag ringar. I går kom de och jag blev kör direkt! Älskar dem! Enda kruxet är att hon gjorde dem  för stora.....
Hjälp! Det ser ju ut som dinosauriehud!!!
Velade mellan 17 mm och 18 mm. Blev orolig för att 17 skulle bli trög över knogen så jag valde 18 tillslut. Hon har gjort dem 19 mm!!!!!!!
Har mailat henne och frågat om hon kan öppna upp dem igen och förminska. Annars tror jag nästan att hon får göra nya. Vill inte gå runt och vara orolig för att de ska ramla av.

Tycker i alla fall väldigt mycket om ringarna och jag hoppas att det går att fixa dem. Annars får jag väl ha dem på långfingret..... men det vill jag helst inte. Tycker att det är finare med ringar på ringfinger. Löjligt kanske men så tycker jag :-)

Tänk på mig runt 19-snåret. Då drar jag iväg med alla galanta damer och betar av "5-kilometran" Pust och stånk kommer det bli kan jag lova.

Kram!

Trött..... så himla trött....

Jag fattar inte varför jag är så här otroligt trött.
När alarmet drar i gång klockan 6 känns det som en omöjlighet att gå upp! Och det är det. Varje morgon somnar jag om och inväntar alarmet 6,05 och 6,10...... Sen måste jag gå upp....

Saknar sol, värme och lata dagar! Det är det bristvara på nu kan jag lova.
Det är verkligen full fart, men inte i  direkt någon negativ anda. Dagarna går fort och i går när jag kikade i almanackan så såg jag att det ju faktiskt bara är en hel vecka kvar, sen blir det en vecka med avbrott för nationaldag och sen är det bara två dagar kvar sista veckan.......
Jag jobbar visserligen en vecka till efter det men sen så! Då ska det slappas, solas och badas - i bästa fall!

Vi är bjudna på bröllop i sommar igen! Det ska bli skoj. Det är en gammal kompis till Mattias som ska gifta sig. Blir nog storslaget!
Festen kommer hållas här i Gysinge på  herrgården så vi får nära hem :-)

Idag är det dags för Vårruset....... Jag är ICKE motiverad till detta. Har inte kunnat träna fullt ut de senaste veckorna eftersom jag varit så förkyld och bihålorna spökar fortfarande. Vi får se hur jag lägger nivån. Det kanske får bli en promenad...... Eller så tar jag i för kung och fosterland och betar av 5 km under 30 minuter...... Ha ha ha, kommer antagligen inte ske ;-)

Ha en finfin dag alla ni!

Kramen!

tisdag 21 maj 2013

Tävlar!

Jag är med och tävlar om en receptbok på Åses blogg .

Den kvinnan är verkligen en inspirationskälla när det kommer till LCHF-mat. Vet inte hur många recept jag lånat från hennes blogg. ALLA är banne mig goda!

Första arbetsdagen

Ja, nu är det avklarad. Den första arbetsdagen efter ledigheten.
Det gick ganska bra. Har bara en lektion på tisdagar och sedan planeringstid. Ganska mycket ska hinnas med på dessa tisdagar. Det gäller att ha struktur.

Amanda blev hemma med mormor och morfar eftersom hon är så förkyld. Blir nog samma visa i morgon. Felicia var också hemma idag. Det var inte bra med den där resan..... ;-)

I går fick jag en skön dag för mig själv. Vi skulle till Hedesunda på förmiddagen och köpa krukor. Damerna ville inte följa med så de ringde mormor och morfar och frågade om de fick komma dit. Och de sa inte nej.....
Sen blev de kvar ända till kvällen då hela högen inklusive min morfar Frans kom hit på mat.

Det var ju strålande solsken hela dagen. Satt en stund i solen, tvättade, hängde tvätt, tvättade, hängde tvätt, tog en promenad och tvättade lite till.
Hade och har galet ont i bihålorna så jag försökte ta det lite lugnt men det är ju så lagom lätt när man har en hel del att fixa med.
En skön dag var det i alla fall.

Nu ska jag snart peta i mig mat. Västerbottenpaj, bacon och sallad. Mumma!
Sen ska jag tillbaka till jobbet för föräldramöte med blivande f-klassföräldrar.

Jobbet jag sökte innan vi åkte i väg blev det inget av. Tjänsten ska inte ens tillsättas. Det var synd för jag har verkligen funderat hit och dit under Rhodosveckan och kom fram till att jag skulle ta jobbet om jag fick det. Nu behöver jag inte längre fundera över det.
Nu ska jag i stället grubbla över ett annat förslag jag fått, dock på min nuvarande arbetsplats.

Ha det bra!

Kram Lisa

måndag 20 maj 2013

Hemma igen!

Ja, då är vi hemma igen! Vi har haft en underbar vecka. Den började med regn och åska men sen så, sen kom solen och värmen och vi stekte på.
Som tur var så fanns det inomhuspool så när det var sämre väder kunde barnen ändå bada.

Har fotat hur mycket som helst och det är svårt att välja men jag gör ett försök.
Amanda har fotat. Härlig bild!

Två förväntansfulla damer.

Det blev en hel del såna här för Mattias.

Och såna här för mig ;-)

Så här glad blev Molly av bacon, våfflor och Nutella till frukost...... 

Lyckan är att ha en papegoja på huvudet. Första gången vi passerade ville inte Molly testa.
Sen pratade hon om det i ett par dagar så vi gick dit igen :-)

Posera kan hon allt! Nya brillor på!

Nybadad och väldigt nöjd med tillvaron.

En pose igen!
Notera färgvalet hos dessa fyra!

Lunchdags.

Sandgrävning och snäckletning!


Trots en förkylning som inte gett med sig så betade jag av några långpromenader.
Då kan man  hitta en hel del gosiga platser.
Havsbadning.

Min stora fis!

Några luncher petade vi i oss här.

Kvällsunderhållning och drink!

Lite altanhäng!

Väntan på bussen som ska ta oss till Rhodos stad.

Promenad innan för muren i gamla delen av Rhodos stad.

Vi förväntade oss att stöta på nån riddare men icke!

Damerna har shoppat kjolar.....

En av alla mysiga gränder.
..

Tröttnar man på babbliga föräldrar kan man ju alltid lägga sig på golvet och vila i värmen......


Vy över vår "trädgård".


Det är ju verkligen galet underbart att åka utomlands. När vi stod på Benstocken och väntade på bilarna började jag fundera på vart vi ska åka nästa gång ;-)
Det är inte så¨dumt att få komma hem till fågelkvitter och utslagna björkar heller! Gräsmattan ser dock ut som en vildvuxen åker men det får vi ta tag i idag.
Är ledig även idag. Det är skönt att ha en dag där man får ta det lite lugnt, tvätta undan och försöka komma in i gängorna igen.
Amanda är genomförkyld och jag är fortfarande halvkrasslig så vi får försöka fräscha till oss idag.

Ha det bra!


fredag 10 maj 2013

Tidig morgon

Den här hostan tar snart död på mig. Får vidriga hostattacker. Vaknade halv 5 i morse och sen dess har jag varit vaken......
Fredag är det idag och då ska jag upp på vågen. 63,8 stannade den på. Det känns bra att det blev ett ganska rejält kliv neråt inför resan så jag har lite till godo. Anar att det kan bli lite för mycket av det goda på resan ;-)
Det är inget jag oroar mig över. Jag får ta tag i det igen när vi kommer hem.
Det kommer definitivt inte bli någon periodisk fasta under kommande vecka. Jag ska njuta av hotellfrukost heeeeela veckan lång!

Packade det mesta  igår faktiskt. Skönt att kunna gå och plocka lite så här dagarna innan. Jag brukar alltid ta bort och lägga dit grejer så det är bra för mig att börja i tid =0)

Idag ska vi uträtta ärenden i Sandviken och Gävle och kalasa. Om jag orkar hänga på. Formen är verkligen inte den bästa. Ipren och nässpray får följa med mig.

Ha´re!

torsdag 9 maj 2013

Jobbansökan

Jag har sökt ett jobb........ Det var verklige inte i går jag senast sökte ett jobb. Om jag någonsin har sökt..... Jo, sommarjobb har jag sökt men annars har det liksom rullat på.
I morse läste jag på kommunens hemsida att de sökte personal till en skola jag länge sagt att jag vill jobba på. Så nu är ansökan inskickad.

Skulle jag få jobbet innebär det inte automatiskt att jag tackar ja, men jag vill i alla fall ha möjlighet att fundera på saken.
Jag kommer få det väldigt bra här i Färnebo till hösten också och jag vet ju vad jag har, men inte vad jag får......
I Färnebo har vi ju det allra bästa eleverna =0) så det skulle ju kännas sorgligt att lämna dem men samtidigt skulle det vara kul att testa något annat. Annars kommer jag bli kvar här hela livet. Man behöver utmaningar för att utvecklas.

I dag är vi mest bara förkylda här. Jag och tjejerna snorar och hostar.
Mattias gräver, skottar, plattar till och grejar i trädgården..... Kul för honom =0)

Vaknade med öronvärk i morse. Känns inte så roligt inför flygresan. Har besvär ändå med öronen när jag flyger. Hade många öroninflammationer som barn och har ärrbildningar på trumhinnorna.
"Flygpluttar" i öronen brukar underlätta lite. Hoppas jag inte får öroninflammation nu bara! Då blir landningen en stor plåga!

Nu ska jag snyta mig och försöka göra något vettigt. Eller kanske lägga mig på sängen och läsa........

Kram!

tisdag 7 maj 2013

Men hur blev den här dagen egentligen????

Ja, det kan man undra.
Först var det en rejält sjåig dag på jobbet. Mycket att fixa med inför min frånvaro samt sista finishen i sammanställningen av nationellaproven.
Avslutade med möte om höstens organisation. Det pysslade jag med fram till 16.55.
17.00 var det dags för Mollys utvecklingssamtal. Så snabbt som vinden körde jag dit. Bara positiva ord.

Efter det hämta barn hos mor och far.

Vidare hem och slängde i mig lite mat. Sen var det dags att valla in ungarna som var i granngården. I stället för sänggång blev det fika där. OCH...... jag satt sönder svärisarnas nya trädgårdsmöbler........ En "spjäla" i stolens sits knäcktes..... Jag undrar jag om 64,5 kg verkligen stämmer...... ;-)

Ja ja, sen var det läggdags. Gick ju fint lagom fram till 22-tiden. Då började alla Mollys myggbett klia.
Så nu har jag kämpat med en gråtande gosegris i 1 1/2 timme.
Jag blir vansinnig på de där förbaskade djuren!!!!!
Nu är det JAG som inte kan sova. Ligger och funderar på hur vi ska lösa sommaren om det blir en vidrig myggsommar......
Molly är så otroligt känslig mot myggbett så för henne blir myggtider plågsamma.

Ska i alla fall ge sovandet en chans. Mysig dag med utflykt i morgon.

God natt!

måndag 6 maj 2013

Morsdagspresent

Jag försöker hinta Mattias med Morsdagspresent men han verkar inte förstå ett dyft. Vill egentligen att han ska fatta själv men han är lite trög. Vi får väl se hur det går. Det är ju kul om man tänker till lite.

I julklapp fick Mattias ett halsband från tjejerna. En bricka som det står ÄLSKAD PAPPA på. Trodde absolut inte att han skulle använda det men han har det på sig jämt. Det känns kul!
Nu vill jag att HAN ska ge mig någe speci

Ganska ok trädgårdsfix

Jag gruvade mig verkligen inför gårdagens trädgårdsfix men det gick ganska bra. Grävde ur och flyttade lite växter och det blev bra. Måste fylla på med mer växter i de två nygamla landen men det får bli efter Rhodos. Annars fryser de väl ihjäl när/om det blir frostnätter.

Ett stort land ska bort och nya plattor ska läggas. Det arbetet är typ bara påbörjat. Gamla plattorna är borta, stockarna runt landet är borta så nu ser det mest bara ut som ett slagfält. Mattias ska ta hem en "minigrävare" till helgen så han kan gräva ur riktigt och fylla upp med rätt fyllning.
Så torsdag-lördag får väl också bli trädgårdsdagar, mellan packning......

Söndagen höll även på att sluta i tragedi. Jag och tjejerna tog en cykeltur till Granön, som har sin glansperiod nu med alla vitsippor.
På hemvägen kom en bil bakom oss. Eftersom Molly vinglar hit och dit bad jag henne stanna vid sidan av vägen. Då svänger och RAKT ÖVER istället. Jag skrek rakt ut och trodde verkligen att hennes sista stund var kommen.
Som tur var så åkte bilen sakta och hann stanna. Men fy farao va rädd jag blev.

Bilden som höll på att bli den sista på Molly.......

Vi avslutade helgen med mat på pizzerian i Hedesunda. Vi var inte så sugna på att laga mat i går kväll.....

Det är så härligt att vakna när solen skiner. Nackdelen med att jobba med datorerna i skolan är att möjligheten att jobba ute känns lite begränsad. Man ser så dåligt på skärmen. Kanske får ta och lägga om min plan för dagen. Vill passa på att vara ute när det finns möjlighet.
Men..... snabba råglimpor..... Går det att baka utomhus tro? ;-)

Ha en bra måndag! Helgdag mitt i veckan igen! Hä blir fint hä!

Kram!

söndag 5 maj 2013

Söndagsvägning

I fredags glömde jag väga mig. Stora rubbningar i rutinen när jag skulle jobba en fredag =0)
Vägde mig i morse istället. Då stod det 64 på vågen...... Känns bra men jag skriver ändå 64,5 i min viktrapport..... Det känns smått otroligt att jag skulle väga 64. Har lite svårt att tro det.

Min oroliga ådra i kroppen börjar tro att det är nått som är fel. Att jag är sjuk på någe vis.
Efter att ha KÄMPAT i 2 ÅR med att bli av med mina sista kilon så har det plötsligt släppt. Och det med råge. Det har gått neråt varje vecka den senaste tiden.
Fast å andra sidan har jag lagt om kosten och det måste vara den som ger detta resultat.
Kanske, kanske, kanske når jag mitt mål i sommar.

I fredags anmälde jag mig och en till drös med människor till Vårruset. Man kan säga att nästan precis när jag klickade ok vid betalningen slog taggtråden i halsen ut sina taggar. Började få halsont där på kvällskvisten och sen har det hållt i sig hela helgen. Har dessutom känns mig febrig. Så irriterande. Det är liksom dags att börja träna om jag ska orka springa den där halvmilen.....
Fast det kanske jag skulle ha gjort för flera veckor sedan.....

Är totalt omotiverad till att träna. Jag TROR att det kan bero på att jag går ner i vikt utan att träna. Jag har alltid sett viktnedgång som en morot till att träna, men nu går det ner ändå. Därför känns det som att jag inte behöver träna. Men jag skulle verkligen behöva!

Det är egentligen bara Zumban som får mig motiverad men just nu känns den också lite enformig...... Galet! Det som har varit den stora glädjen i mitt liv.
Sista passet i Tallhallen morgon. Är lite sugen på att ha ute sen efter Rhodosresan men vi får se. Det var så mysigt förra våren/försommaren när vi dansade ute på skolgården.

Idag står trädgårdspyssel på agendan. Mattias har grävt ner nya kantstenar i två land. Det ena landet skulle egentligen bort men när jag kom hem efter min Valbotur i går hade han istället gjort det större..... Suck! Jag jobbar för att göra trädgården mer lättskött. Mattias jobbar för att ge MIG mer  jobb.
Ska flytta lite perenner och plantera penséer. Tänkte inte plantera nå blommor i krukor innan vi åker men det ser så himla tråkigt ut på bron. Alla andra har det så trevligt vid sina entréer så jag får ta och fixa till lite =0) Annars kommer alla prata om den där förslappade Lisa Larsson som inte anstränger sig och gör trevligt på bron ;-)

Kan inte exakt beskriva Mattias bokstavskombinationer men jag tror att de flesta ur alfabetet är med..... Han har inte mycket till ro i kroppen och måste hela tiden ha nått projekt på gång. Jag får en hel del prestationsångest måste jag säga. Är han ute och donar känner jag mig ganska lat om jag sitter inne med en bok så då måste ju även jag dra i gång nått....... Så idag ska jag grejsa! En stund i alla fall. Kesobröd ska jag även baka.

Ha en bra söndag! Kom ihåg att helga vilodagen...... På Kjellins väg gör vi det inte..... ;-)

Kramen!

fredag 3 maj 2013

Lite fredagsjobb

Fredag och jag skulle ju vara ledig idag. Men det blev inte så.
Det finns ingen vikarie till min kollega som ska vara ledig idag, så jag hoppar in.

Eftersom jag inte kan plocka ut några semesterdagar som lärare så har jag försökt jobba in några dagar till Rhodosveckan.
Resten blir  föräldrapenning. 
Känns bra att slippa ta ut hela veckan i föräldrapenning. Jag vill snåla så mycket som möjligt på dagarna så man kan utnyttja dem så länge.

I kväll kommer resesällskapet hit på en matbit. Det ska skrivas packningslistor, reseplan, tidsplan och plan på hur vi hanterar griniga barn.
Ha ha ha ha! Jag bara skojade. Inga listor eller planer ska göras.En "ladda-inför-resan-kväll" bara =0)

Nu ska jag iväg. Är solo den här morgonen eftersom jag hyrde ut tjejerna till mamma och pappa över natten. Tyckte att de kunde få sovmorgon.

Kram! 

torsdag 2 maj 2013

Ett litet inhopp

Ja, idag känns det som att jag bara ska göra ett litet gästspel på jobbet. En dag, sen är det helg igen.

Ett litet inhopp

Ja, idag känns det som att jag bara ska göra ett litet gästspel på jobbet. En dag, sen är det helg igen. Skönt!

Valborgsmässoafton

Ett litet inhopp

Ja, idag känns det som att jag bara ska göra ett litet gästspel på jobbet. En dag, sen är det helg igen. Skönt!

Välborgsmässoafton