måndag 23 juli 2012

Bloggtorka

Det blir inte mycket skrivet nu må jag säga. Datorn är liksom aldrig igång. Nyss var det Mattias som startade upp den men stack iväg för att hjälpa en kompis som håller på och snickrar.
Vi såsar omkring och dagarna bara rullar på. Vet inte vad vi gör egentligen. Bara har det förbaskat skönt.
Lite partaj har det varit, poolhäng, shopping, bebisgos, nån båttur..... osv.

Idag var jag och Molly med "moster" Barbro, moster Ann-Kristin och "morbror" Jalle till By på stor loppis.
Det var så fasligt mycket grejer där så jag blev alldeles salig. Folk till förbannelse var det oxå. Shoppade lite smått och gott.
Amanda och Mattias var till Valbo istället. Amanda fick sig ett par nya träningsskor. Hon ska ju snart börja skolan, och ha idrott..... En ny Rönisch-t-shirt fick hon förra veckan oxå. Ett par nya träningsbyxor är på sin plats att köpa. Hur det nu ska gå att få på henne något dylikt. Hon vägrar ju ha byxor, bara tights. Vet inte hur många byxor och jeans vi har köpt till henne som bara blivit liggandes eftersom hon inte vill ha.

Nu ska jag baka baguetter. Deg på jäsning.

Ha det bra i detta förbaskade, vidriga, trökiga väder ;-) 

söndag 15 juli 2012

Milen, rotvältor och semester

Igår gjorde jag det! Jag sprang milen! Känner mig så förbenat nöjd. Trodde allvarligt talat att jag inte skulle fixa det inför Tjejmilen eftersom det blir ganska långt mellan passen. Men det gick, till och med  1 km längre eftersom jag fick springa lite omvägar på grund av mycket vatten i skogen. Hade Endomondo i telefonen som mätte sträckan.
Det gick som en dans de första 8 kilometrarna, sen blev skorna vattenfyllda, kunde inte komma undan vattnet som gått upp från älven. Bitvis sprang jag i vatten som nådde upp till vaden. Skorna blev tunga som tusan och benen trötta. När jag skulle springa över gamla järnvägsbroarna var det inte mycket kraft kvar. Men jag höll i och det gick vägen.
Vissa sträckor hade jag högt gräs på ena sidan och jag bara väntade på att ett vildsvin skulle rusa ut och attackera mig. Usch, jag avskyr att veta om att de finns i trakterna.
Dessutom såg jag björn ÖVERALLT. De där förbaskade rotvältorna i skogen gör att jag hajar till hela tiden för det ser ut som björnar :-)

Vår semestertripp är nu över. Vi hade det underbart. Det är så skönt att åka iväg utan krav på att göra något vettigt. Bara vara.


Vi började medBorensberg och Borenshult (ligger längs med Göta Kanal) för första slussningen. Tjejerna var imponerad av hela processen hur man förflyttar båtarna upp och ner. 


Efter Borenshult åkte vi till Bergs slussar. Där spelade vi minigolf på kanonfina banor, åt glass och tittade på slussning :-) Vi hade sån himla tur så hela vägen ner spöregnade det men när vi klev ur i Borenshult blev det upphåll, regn igen när vi satte oss i bilen och sen kom solen när vi var i Berg.
Sen drog vi vidare mot Linköping där vi skulle bo över natten. Vi checkade in och sen åkte vi till Söderköping. 


Där har de en glassrestaurang som har helt otroliga glassar. Nu har jag tagit bilden med min mobil och det blir inte så bra bilder men  de var galet stora och smarriga. När Mattias fick sin så var det en stort rökmoln kring den och det var någon bubblande vätska under själva glassen.


Efter natten i Linköping åkte vi till Vimmerby. Det var verkligen jättemysigt där och ungarna tyckte att det var härligt att springa runt där bland alla hus och Astrid Lindgren-figurer. Allt är ju i barnens storlek så det måste vara ett paradis för dem.


Härliga kanelbullar hade de oxå :-)

Efter Vimmerby åkte vi till Kalmar där vi bokat två nätter.

Första morgonen vaknade vi kvart i 7 av att brandlarmet gick. Den största fasan i Amandas liv. Hon pratar ofta om vad som skulle hända om det började brinna och vad man ska göra om brandlarmet gick. Hon blev hysterisk men vi försökte lugna henne om att det var lugnt och att vi inte kunde känna någon brandlukt så vi kunde klä på oss lugnt och GÅ ut. Molly däremot, hon var inte hysterisk. Hon låg kvar i sängen och höll för öronen. Vi fick dra henne ur sängen och sätta på hennes kläder.
Sen satt vi där utanför och väntade. Brandbilar kom snabbt men efter ca 10 minuter fick vi gå in igen. Det var en rökdetektor som löst ut. Det var ingen som riktigt visste varför.
Vi gick in och la oss igen och alla utom Amanda somnade om en halvtimme.


Den dagen tillbringade vi på Öland. Solen sken hela dagen och det var så himla varmt och skönt.
Vi besökte Solliden och snokade efter Estelle men vi såg inte till henne:-)
Vi var även in i Borgholm och strosade runt. Höjdpunkten var ändå Köpingsvik. Vi besökte campingen och spelade minigolf, åt glass på stranden och bara mös. Den sanden var helt otroligt fin. Den var som mjöl och alldeles vit. Dit ska jag återvända inom en snar framtid.
En till natt i Kalmar och sen åkte vi hemåt. Vi hade tänkt att vi kanske skulle ta en till övernattning men vi kände att det då skulle bli halvdag bilåka, kanske hinna göra något, sova och sen halvdag bilåka igen. Istället tog vi en heldag bilåka och sa att vi kanske tar och turistar lite mer i sommar istället :-)

Nu är vi som sagt hemma igen och vi har inte så värst många planer. Lite små sådär men det är sånt där vi tar när vädret passar. Om det någonsin kommer göra det..... Det är skitväder mest hela tiden......
Nu är det även dags att ta tag i det här med maten och hälsan..... Under våran tripp har jag faktiskt skött mig ganska bra. Inte allt för många utsvävningar men jag har självklart unnat mig och jag har antagligen stoppat i mig fler kalorier än jag gjort av med men så får det vara. Nu gör jag ett ryck igen.....

Ha det gott

tisdag 10 juli 2012

Påväg

Nu är vi äntligen på väg. Planen var att åka klockan 7 men det var segt att gå upp så tidigt så det blev runt 8 :-) Än så länge är tjejerna nöjda. Molly har bytt aktivitet typ 5 gånger under de ca 15 milen vi betat av, film, spel, rita, spel, film osv.... Huvudsaken är att de är nöjda.

Ha det bra!



måndag 9 juli 2012

Packar och steker bananpannkaka

Ja, det är vad jag sysslar med just nu. Barnen ville ha pannkakor, inte jag och Mattias. Pannkakor är inte så mycket till mat tycker jag men jag gjorde om ett "havrepannkaksrecept" så det blev bananpannkakor till mig istället. Skapligt goda. Mattias åt korv...... :-)
Packning är oxå en aktivitet som jag roar mig med. Har varit till Gävle, Valbo och Sandviken idag och då inhandlade vi en varsin weekendväska till tjejerna så nu är de väldigt taggade inför packningen.
I morgon drar vi söderut. Första stopp blir Bergs slussar (tror jag....) Mattias vill spana in Göta Kanal och slussarna:-) Vi ska bo en natt i Linköping och där finns en upplevelsestig i en skog som heter Vallaskogen. Den ska tydligen vara väldigt mysig för barn, kanske för oss vuxna oxå :-) Längs med stigen får man lära sig saker om djur och natur. Jag ska försöka få med min familj dit.
På onsdag drar vi ner mot Vimmerby och är där. Sen vidare till Kalmar där vi bor minst två nätter (det är vad vi har bokat iaf). Kalmar får bli utgångsposition till Ölandsbesöket.
Sen får vi se vad vi hittar på, antingen åker vi hemåt eller så åker vi någon annanstans. Vi får la si!

Jag hoppas i alla fall på bättre väder. Idag har det regnat konstant och jag är så förbaskat trött på det här vädret.

Ha det riktigt bra så hörs vi!


söndag 8 juli 2012

Bröllop.....

I går var det då dags. Min arbetskamrat Anna-Karin skulle gifta sig med sin Jocke. Jag och Maria (Hellströmskan på bibblan här i Färnbo) fick äran att ansvara för picknicken som skulle vara i den lilla parken bakom slottet i Gävle.
Vigseln var ute i Bönan men den missade vi naturligtvis eftersom vi skulle göra i ordning inför brudparets och gästernas ankomst.
Vilken dag det blev! Inte en droppe regn, trots att det såg lite lurt ut ett tag, varmt och skönt. Det var jättemysigt där när gästerna la ut sina filtar eller satte upp strandstolar att sitta i. Maten hade vi dukat upp på ett långbord och det gick själva och tog där. Allt flöt på jättebra!
Det kritiska momentet var när vi skulle hämta tårtan.... Den hade de hyrt in på restaurang Terrassen och den skulle vi hämta. 4 våningar hög var den....... Översta tårtan låg tack och lov i kartong så när jag skulle bära ut den till bilen så höll jag den med händerna längst ner och tryckte hakan mot den överta plattan så att det blev stabilt. Men fy så nervös jag var. Tänk om jag hade snubblat med den!!!! Ve och fasa.
Brudparet drog sedan vidare för övernattning på ett slott. Det var ingen fest långt in på natten utan allt avslutades där runt halv 7 när brudparet åkte iväg.
Det var en alldeles lagom tillställning. Nästan så jag skulle kunna tänka mig att sno hela konceptet rakt av om jag någon gång ska gifta mig. Allt var så enkelt och lättsamt men självklart krävs det en massa planering. Anna-Karin och Jocke är otroligt samspelat och när man har träffat dem så har de varit helt lugna.
De två passar så himla bra ihop och de är så söta tillsammans. Ser jämt nykära ut och fnittrar nästan som två "nykäringar". Där är det kärlek för livet kan jag lova :-)

Har fått träffa Olle idag. Stor lycka för mig :-)
Han är så underbart söt! Det är alla bebisar men han är extra, extra söt ;-)
Hade tänkt att vi skulle försöka få till en tur till Dalbo och hälsa på idag eller i morgon men så kom de till Gysinge så då löste det sig bra ändå. Ville så gärna träffa honom innan vi drar på semester. Det var då tur att jag fick det så jag kunde tanka lite "Ollegos".

I torsdags satt vi upp poolen och i fredags fyllde vi den. Tjejerna var som galna och skulle bada när det var 5 cm vatten i den...... Vattnet är svinkallt, 16 grader mätte Mattias upp, så än få de nog vänta lite. Men de är bra sugna. De spatserar där runt poolen med håven och frågar 40 gånger per timme om det har blivit varmt i vattnet. Det har varit väldans varmt och kvalmigt idag men jag tror knappast det har blivit så många fler grader däri för det.

Nu ska jag ta och läsa ett stycke bok. Har inte riktigt kommit igång med min sommarläsning. Kanske i kväll. Eller natt, klockan är trots allt 23.32 just nu :-)

Natti natti!


fredag 6 juli 2012

Det närmar sig!

Nu är det bara några timmar kvar innan Mattias kommer hem och vi äntligen kommer kunna vara lediga 4 veckor tillsammans allihopa. Det ska bli så himla härligt! Vi håller på och förbereder inför hans hemkomst nu. Vi tänkte fixa en liten drink till honom när han kommer hem och sen ska vi äta trerätters middag. Det ser vi verkligen fram emot =0)

I går kväll var jag ju, som jag skrev tidigare, på tjejmiddag hos Jenny. Vi hade hur trevligt som helst! Åt god mat, drack gott vin, fick smarrig efterrätt. Munnarna gick i ett kör, både när maten skulle in och när vi pratade. Det är så galet trevligt att sitta så där och prata gojs :-) En repris inom en snart framtid måste det bli!

Idag är det inte samma härliga väder som igår men det är varmt.
Tänkte jag skulle ge mig på gräsmattan nu på eftermiddagen men jag vet inte om jag orkar...... Kanske.....

Vi har bokat en liten semesterresa till nästa vecka. Vi ska försöka beta av Vimmerby och Öland. Det blir mysigt.

Nu ska jag ta en tripp till ICA och handla upp mig lite till kvällens ätning.

Ha´re!

torsdag 5 juli 2012

Torsdagsbad

Idag har vi legat på stranden här i Gysinge hela dagen! Såååå himla härligt. Mamma, pappa, Pia, Felicia och Pias föräldrar. Ungarna badade och såg till så att deras morfäder också kom i ;-) 

I går tog jag och kusin Johanna med oss våra tjejer och åkte till Högbo Bruk där vi lekte och badade. Sanningen är att barnen lekte/badade och vi satt och pratade gojs :-) Precis som det ska vara. Mysigt var det i alla fall. Eftersom vi var utan vatten hela dagen pga vattenledningslagning så passade vi på att äta med Mattias i Sandviken innan vi åkte hem.
På kvällen hade jag sista Zumban för i sommar. Kommer sakna det lite men det är bara till å nöta in lite nya låtar nu så jag kan byta ut lite till hösten.

Just nu sitter jag och väntar på skjuts. Ska till Jenny F på "tjejmiddag". Hon har fixat skjuts både dit och hem åt oss tre som ska dit. Riktig service kan jag lova.
Trevligt som tusan ska det bli!

Ha en finfin kväll!

onsdag 4 juli 2012

Olle.....

.....vilken underbar liten varelse!
Vi var och hälsade på den nya lilla familjen i går och självaste huvudpersonen var så otroligt liten och söt. Hade allvarligt talat kunna ta med honom hem men jag vågade inte ge det på förslag :-)
Sov, åt, var nöjd och glad!
Stora fina ögon hade han och gjorde små söta grimaser åt sin "moster". Han tyckte nog att jag var en konstig typ :-)
Så där härligt mjuk var han också. Åh, jag längtar tills jag får träffa honom igen.

Kram

måndag 2 juli 2012

En bra dag

I dag har mat och motion funkat bra. Inga utsvävningar förutom ett glas rose nu i kväll men det har jag "råd" med :-) 
Tog en promenad med stavarna nu ikväll men fy va tråkigt det är med prommisar! Vill ju springa men jag tror inte min kropp är i så god form så jag skulle fixa att springa två dagar i rad.
Det går ju så långsamt och det känns inte som att jag "tar ut mig".
Fiskorvarna sover hos mormor och morfar eftersom Hampus är där så i morgon bitti är jag helt ensam. Tror jag ska ta mig en joggare på förmiddagen. Kanske intervaller..... men det är så jobbigt :-) Fast då får jag ju "ta ut mig" ;-)
Blir det skapligt väder blir det sen bad på dagen.

Idag var vi halvskapligt väder så vi tog en tur till Hedesunda och hamnade på Sandsnäs och åt glass. Naturligtvis blev det mulet när vi kom dit.... Men pluttarna tyckte det var mysigt. Det behövs inte så mycket för att de ska vara nöjda.

Ha en finfin afton!
Kramen

Det var det här med Tjejmilen......

Förra veckan gick det upp gör mig att jag om två månader ska springa Tjejmilen. Kanske dags att börja träna för det. Har såsat omkring där runt 5 km en lång tid nu och det är ju faktiskt dubbelt så långt jag ska springa, för springa ska jag. Vägrar GÅ om jag väl har fått fingrarna ur och anmält mig.
Så förra veckan testade jag 6,5 km. Gick bra hade till och med ork kvar på slutet. I går testade jag 8 km.... och det gick så förbenat bra! Var jättenöjd. Hade absolut ingen höjdartid per km, 6,35 min, men jag tog mig runt. Tiden får jag fila på sen. 
Rundan jag sprang är dessutom en njutning för själen. Vi kallar den för "runt Näset" och den sträcker sig längs med älven nästan hela tiden. Tids nog, kanske nästa vecka, kan jag förlänga den med 1,5 km som också är ren njutning naturmässigt. 

Lilla Olle har kommit ut nu!!!!!!! Som vi har väntat och längtat! 
I lördags morse blev jag väckt av ett MMS från Olle där han skickade en bild på sig själv och uppmanade oss att vakna :-) Det kan jag lova att vi gjorde! Väckte hela högen (utom Mattias som redan var vaken). Amanda försökte titta på bilden men var så nyvaken så hon inte kunde se något :-) Mollys reaktion var - Är det säkert!?
Längtar efter att få träffa honom. Mattias och tjejerna har redan hunnit varit till Dalbo en snabbis och kikat på honom men jag missade det hela eftersom jag var på bröllopsplanering. Nog för att jag är ivrig men jag ska hålla på mig ett tag så de hinner landa :-)

I lördags var vi på bio med tjejerna. Vi såg Ice Age 4. Riktigt bra faktiskt men att gå på bio med Molly är inte direkt avslappning. Hasade fram och tillbaka på stolen, dricka Cola, ställa popcorn på golvet, ta upp popcorn igen, tappa glasögon (3D-film), leta glasögon, gå på toa, vicka på sätet så hela raden skaka, ställa popcorn på golvet igen, ta upp den, fråga om filmen är slut snart, popcorn på golv, vicka på sätet osv osv..... Men det var trevligt ändå :-) Amanda uppskattade filmen jättemycket.


Efter det var vi till Gävle brygga och åt mat. Mattias bjöd på födelsedagsmiddag eftersom jag fyllde år i veckan när han var bortrest. Fick dessutom en flytväst, en sån där smart uppblåsbar som bara är som en tygremsa man slänger runt halsen.
Solen sken och det var varmt och skönt. En riktigt härlig sommarkväll. Tjejerna njöt i en varsin solstol i väntan på maten.
Solen låg på mot kameran så bilden bidde inte så bra...

Vi köpte dessutom en ny ring att åka i efter båten så nu inväntar vi sommaren på allvar. Den verkar aldrig komma.

Hade hoppats på sommarvärme idag men det blåser som tusan så jag vet inte om det blir någon strandtur. Annars brukar vi vara snabba och passa på när solen kikar fram. Igår var vi till våran strand här i Gysinge en stund, tills molnen tog över.

En liten kort summering av min vecka som ensamstående med två vildbattingar:
Måndag: bilkrångel, besök på IKEA med Pia och Felicia. Vi lämnade in barnen i lekhörnan och sen roade vi oss i butiken :-)
Tisdag: stor matshopping. Gör alltid matlista för en hel månad och gör en rejäl inhandling. Den blev den här dagen. Vi shoppade lite annat skoj oxå ;-)
Onsdag: Jag fyllde år, 23.........eller 33 kanske det är ändå ;-) Barnen sov hos mamma och pappa så jag var själv hela förmiddagen. Tog en cykeltur och plockade lite blommor, njöt av stillheten och tog det väldans lugnt. Vid lunchtid kom mamma och pappa och vi var till Ny´fiket och åt lunch. Vi åt tårta här, var på loppis i Bastfallet, hämtade lagade Volvon och sen på kvällen hade jag Zumba.
Torsdag: På dagen var det soligt och fint så vi var till Ulvkisbojön och njöt i solen med Pia och Felicia och Felicias kusin William. Släktingar till dem har stuga där och det var hur härligt som helst. På kvällen hade jag släkten här på kalajs. Många fina presenter fick jag :-)
Fredag: Amanda var hos sin kompis Linnéa och lekte och jag tog med Molly på Ockelbo marknad. När jag kom dit så ångade jag mig på en gång. Vi gick en liten stund där och kikade, åt mat och sen åkte vi därifrån.....
På kvällen kom Mattias hem. Skönt att ha honom hemma igen, även om vi klarat oss väldans bra själva :-)

Mattias jobbar den här veckan och sen har han 4 veckors semester. Det blir prima!
Vi har inte planerat något speciellt. 
Oxberg hade vi ju naturligtvis planerat men nu har det visat sig att det är mögel under "våran" stuga..... Känns inte som att det är så hälsosamt att bo där. Det har varit lite speciell lukt där inne och Mattias har ofta blivit irriterad på ögonen och snörvlig när vi varit där. Nu fattar vi ju varför.... 

Jag har inte varit en plikttrogen Vikt Väktare den senaste tiden och det har verkligen visat sig på kroppen.... Den är så där mjuk och fluffig igen :-) Jag måste verkligen skärpa till mig. I går började jag fylla i all mat i VV-verktygen igen och nu ska jag försöka hålla i och vara noggrann. Observera att jag skrev försöka. Jag lovar ingenting för då är det väl kört :-)
Vågen törs jag inte ställa mig på för då bryter jag väl ihop....

Nu ska jag försöka få på mig lite kläder för dagen :-) Blev ett väldans långt inlägg. Får nog ta och skriva lite oftare så det inte blir så mycket varje gång. Fast å andra sidan kan man ju sålla vad som ska skrivas.....

Kram Lajsa