måndag 26 mars 2012

Måndag utan ände

En lång lång dag idag. Jobb till klockan 18 och sen Zumba klocka 19. Hoppas på att hinna få i mig en matbit däremellan.
En tung arbetsdag men det kommer kännas skönt när den är över. Det är tur att Zumban ligger där sist på dagen. Hinner dock inte hem och träffa pluttarna mellan jobb och Z men det får väl blir så idag då. Inte så mycket att göra åt.

Registrerade mig som företagare igår. Kändes häftigt! Vuxet på någe vis. Även om det inte är något stort företag så är det ändå något som jag aldrig trodde att jag skulle genomföra. Jag skulle ju traska runt här med min anställning och känna mig nöjd med det hela livet. Trodde aldrig att jag skulle ha några nya mål i livet. Men nu har jag ju det och de måste jag ju utveckla.
Nu vet jag ju inte om det blir godkänt men de har egentligen inget val.
Nu är det bara ett namn som måste kluras ut. Förslag tack! :-)

Nu ska jag ta mig en kaffe med GRÄDDE. Min nya last. Är jag lite småsugen på något så är det bara att dra till med en kaffe med grädde så klarar jag mig ett par timmar till :-)

Ha en fortsatt bra måndag!

Kram Lisa

lördag 24 mars 2012

Tungt!

Allt känns bara pruttigt just nu. Hjärnan är tyngd av massa skräp. Klockan är halv 2 på natta och jag kan inte sova. Känns inte kul inför en helspäckad dag. Kanske ett par nya röda Converse kan muntra upp mig..... antagligen bara för stunden.

Hade min privata "nagelteknolog" här idag för nagelfix. Snacka om service!
I kväll hade vi tacogäster. Det var trevligt och jag fick något annat att tänka på ett tag.
Men när lampan ska släckas kommer alla tankar igen. Absolut inga onda tankar utan gnagande tankar som stör mig. Då kan saker som att fönstrena inte är putsade, Amandas kamera är borta och det faktum att jag idag kom på att julgardinerna sitter kvar i vardagsrummet bli jättegrejer även om det är skitsaker gentemot det som jag egentligen har i hjärnan. När allt detta blandas verkar det som att kroppen tycker att sömn är oviktigt, fast det är det som egentligen kanske behövs.

Jag gör ett nytt försök nu.....

Natti natti!

tisdag 20 mars 2012

Gaaah!

Usch, den här veckan är inte rolig. Långa dagar måndag-torsdag. Måndag och onsdag slutar alltid kl. 17 resp. 16 men den här veckan tillkom ett möte i Järbo idag och kurs i Sandviken på torsdag.
Tack och lov så ställer mamma och pappa upp två dagar och hämtar tidigare från dagis men det är ju MIN tid med barnen som blir lidande. Det blir liksom inte mycket kvar av dagen när jag/Mattias hämtar dem vid 17.
MEN sanningen är ju att det i många familjer ser ut så här vecka ut och vecka in och då kan jag nästan skämmas lite när jag klagar på att vi har det så här EN vecka.....

Zumba igår. Ny låt. Marie Serneholts (stavning???) Salt 'n Pepper. Jädrans sicket drag. Den är lite klurig men framförallt snabb. Fast de såg så himla glada ut genom hela låten så jag tog det som ett gott tecken.

I kväll åt jag den godaste middagen på länge! Tanken var att jag och Mattias skulle äta någonstans efter mitt möte men han blev tvungen att skruva med nått på jobbet eftersom han blivit blixtinkallad till något jobb i kväll. Så det bidde ingen restaurangdate med honom.... Tjejerna åt hos mamma och pappa.
Så när vi kom hem stekte jag bacon och en chorizo, skeda upp en omgång "kyckling- och baconröra" (färdigköpt), salami och en liten bit brie. Guuuuuuud så götta det blev. och enkelt. Har samma omgång med mig i matlådan i morgon så nu ser jag redan fram emot lunchen=0)

Nu ska jag nog ta och masa mig ner i sängen. I morse ställde jag klockan 05,20 och skulle ta en tur på crosstrainern. Det blev inte så...... konstigt ;-) Men i går kväll när jag la mig kände jag mig jättetaggad och ville verkligen gå upp tidigare. Av nån anledning försvann den känslan.
I morgon ska jag inte gå upp tidigare. Har zumba på kvällen så det får räcka.
Torsdag däremot tror jag får bli en träningsmorgon. Ska inte lämna tjejerna förrän 8,30 så det blir alldeles utmärkt. Då kan jag gå upp vanlig tid och ta ett pass då. Kanske....... =0)

Nu så, natti natti på er!

fredag 16 mars 2012

Vägning

Ja jag vägde mig igen fast jag lovat mig själv att inte göra det och från och med nu kanske jag inte gör det mer utan försöker lita på hur kroppen känns istället.
1 hg upp sen sist och kroppen känns verkligen precis så där som innan jag av någon anledning släppte den bra kosten nån vecka innan sportlovet. Fluffet kom snabbt. Men nu känns det att det är påväg att ordna upp sig igen =0)
Fast det är ju lite kul att få det där konkreta resultatet som siffrorna ger. Fast..... det är ju i och för sig inte så kul om siffrorna går uppåt =0)

Kesoplättar och kaffe är intaget. Dock ingen grädde i kaffet för det var slut. Hade matlagningsgrädde men det blir inte lika gott som visp- eller kaffegrädde. Ska shoppa upp mig på kaffegrädde idag. Känns lite avigt på något vis att dricka vispgrädde.

I går gjorde jag LCHF-pannkakor. Grädde, mjölk, ägg, fiberhusk och salt. Grädde och mosade jordgubbar med lite stevia i. Ååååååh så gott det var! Vet baske mig inte hur länge sedan det var jag åt pankisar och grädde. Har alltid valt bort det eftersom det gett så många points. Nu testar jag utan att tänka i points. Eller..... jag kan erkänna att jag kollade upp hur många points det är i en pannkaka, 5 points. Det är bra! Jag hade matlagningsgrädde så då blev det inte lika många points. Hade jag haft visp hade det blivit fler.

Nu så. Klä barn och sen iväg för veckans sista arbetsdag. Avslutar den med Zumba.

Kram

torsdag 15 mars 2012

Fortfarande förvånad...

... och inväntar socker attacken. När ska jag bli godissugen???? Det är ju helt galet att jag är mätt nästan hela tiden och ändå inte har fått ett endaste gallstensanfall!!

I morse åt jag mina kesoplättar, på rasten drack jag kaffe med en skvätt grädde. Vid lunch var jag inte ett dugg hungrig och det var väl tur för det var världens äckligaste gulaschsoppa med köttfärs. Det var typ potatismos i den! Eller rättare sagt, överkokt potatis. Åt köttfärsen och grönsaker med dressing.
Efter jobb och dagis skulle vi hem till "Kocks" på eftermiddagsfika. Preparerade mig själv med en ostskiva och en liten bit brie när jag slutat för dagen, bara för att inte vara allt för sugen där på eftermiddagen. Eftersom Pia är en klok kvinna så hade jag inte behövs oroa mig. Hon är själv lite inne på lågkolhydratigt så hon bjussa på fruktsallad, turkyoghurt, solrosfrön och honung. Smaskigt och enkelt. Jag hade helt glömt bort turkisk yoghurt! Måste köpa hem en hink i morgon. Det är ju så gott! Tror jag måste göra egen müsli. Gott till frukost.

Hade en trevlig eftermiddag i Kräbäck med en massa pepptalk. Vi är båda i behov av det om man säger så =0) Förhoppningsvis kommer vi nå våra mål både när det gäller det ena och det andra.

Snart är det dags för Biggest Loser. Jag skulle oxå vilja flytta till ett slott några veckor och bara ta hand om mig själv; träna, äta, sova och läsa. Det skulle vara härligt!

Nu så, innan tv:n ska jag förbereda lite inför morgondagen. Fredag! Så galet skönt! Mattias och jag ska på bio i morgon. Ska bli mysigt.

Kramen

onsdag 14 mars 2012

Tömd hjärna

Nu har jag suttit och skrivit omdömen i 2 timmar. Hjärnan är helt ur! Kaffe i mängder jag har hinkat i mig och två underbara barn har skött sig exemplariskt förutom ett par gallskrik från Molly som tror att hon kan få lite sympati om hon skriker. Då tror hon att mamman/pappan ska skälla på Amanda. Men vi har genomskådat henne. Hon är oftast den som startar konflikterna, Amanda försvarar sig och Molly skriker och tycker synd om sig själv....

Solen skiner och jag vet inte riktigt hur vi ska lägga upp den här dagen. Vill ju inte direkt sitta inne när solen skiner från en klarblå himmel. Vi går nog ut en stund. Kanske vi gör en liten brasa och grillar KÖRV.

Nu ska jag iallafall ta och byta om från morgonrock till kläder. Kanske på tiden när klockan är halv 10......

Lisa

tisdag 13 mars 2012

Sockerbegäret som försvann

Det är som ett mirakel. Har inget som helst sockersug längre. Efter att jag dragit ner på kolisar (igen!) så har det försvunnit. Den här gången ska jag försöka undvika ägg så långt det går. Mina kesoplättar innehåller ägg men de är fördelade på ca 12 plättar och jag brukar äta 4 till frukost så det blir inte ens ett ägg per dag.
I går när jag kom hem från Zumban tog jag dock ett kokt ägg med liiiite majonäs på. Efter ca en timmer trodde jag att jag skulle spy. Mådde så himla illa så då trodde jag att det var dags för en ny gallattack. Men jag klarade mig. Det kanske räcker med ett halvt kokt ägg för mig för att jag ska bli mätt.

Jag anar att alla som följt mig suckar och tänker - Men va tusan, ska hon byta kost igen? Och svaret är ja men med mindre ägg och kanske inte det allra fetaste hela tiden. Det var ju de där förbaskade äggen som gjorde att jag gav upp kampen sist. Tänker fortsätta fylla i checklistan hos ViktVäktarna för att ha lite koll men jag kommer antagligen överskrida varje dag =0)

Idag testade jag något nytt till ugnsfalukorven. Gjorde VITKÅLSmos. Dra på trissor så gott det var. Myyycket godare än blomkålsmoset. Till och med Mattias tyckte att det var ok, eller..... rättare sagt, han tyckte att det var bättre än blomkålsmoset som han höll på att spy av. Men jag kommer nog aldrig få honom att äta det fullt ut.
Bäst av allt är att vitkål är så himla billigt. Jag kanske måste börja tänka i de banorna nu oxå om jag ska jobba mindre i höst ;-)

Apropå hösten så har jag hittat en ny motionsform så jag skulle vilja utbilda mig till instruktör även där. Sh'Bam! Vi får se om jag tar steget eller om jag nöjer mig med det jag har och bara lägger till steg 2 i den utbildningen. Skulle gärna gå en kurs igen för Streve Boedt ;-)

I morgon är det dags för vab igen. Nu har brudarna varit hemma sen förra torsdagen och jag hoppas verkligen att det blir någon ände på det här. Mattias var hemma fredag och måndag, idag var de hos mamma och pappa och jag i morgon. Sen får det vara nog tycker jag.
De hostar och snörvlar men är fromma som lamm. Antingen är de för krassliga för att orka bråka eller så har de helt enkelt växt på sig lite=0)
Jag hoppas på finväder i morgon så vi kanske kan vara ute lite. Frisk luft måste väl rensa ur lite bacilusker.
Ska ändå ställa klockan i skaplig tid och gå upp och skriva omdömen. Utvecklingssamtalen börjar nästa vecka.....

Natti natti!

söndag 11 mars 2012

Söndagsmys hela dagen

Det har det varit idag. Mattias har varit lite smårasslig efter partaj igår.
Tjejerna, som är förkylda båda två, har lekt kanonbra hela dagen. Inte många "ihoprykningar" trots deras sargade tillstånd.
Vi var ute en stund oxå och Amanda testade sin cykel utan stödhjul och TADA, plötsligt cyklade hon. Helt galet. I höstas var hon väldigt osäker och rädd för att prova utan att vi höll i men idag på första försöket släppte det. Skönt! Då man man ta med båda på promenad, Molly i vagn och Amanda på cykel.
Tog en promme mitt på dagen. Det var riktigt hörligt för solen kikade fram emellanåt.

Har gjort LCBLMWWW-chokladbollar idag ;-) Goda bidde de.
Kvällsmat blev hemmagjorda hamburgare, bacon och coleslaw. Smarrigt värre! Ser redan fram emot lunchen i morgon eftersom jag får resterna då.

Nu i kväll firade vi Amandas cykelsuccé men kladdkaka, chokladbollar, grädde, jordgubbar och hallon. Smaskens! Kladdkakan kom från frysen och ingick inte riktigt i min kostplan men jag tog en liiiiten skärva.

I morgon är det måndag igen. Det är då en förbaskad tur att jag la Zumban på måndagar, det har medfört att jag numera ser fram emot måndagar. I morgon kommer det dessutom två föreläsare till oss mellan kl 16-19 som ska prata hälsa ur olika vinklar. Zumban blir hårt på det. Får gå lite tidigare så jag kan möta upp mina Zumbadamer.

Nu ska jag slå omkull mig på soffan och njuta av de sista minutrarna av helgen.

Kram

lördag 10 mars 2012

Billös lördag

Snacka om att jag är beroende av bil. Mattias tog Volvon till Orsa idag. Han skulle dit på någe motorraj. Så här sitter vi med Peugeoten som bara är tvåsitsig...... Svårt att släpa med sig båda barnen någonstans då....
Skulle verkligen behöva åka till Sandviken. Får se om jag lyckas låna någon bil. Det är säkert inga problem att låna mina eller Mattias föräldrars bil men det är ju det att jag känner mig så himla besvärlig =0)

Molly vaknade klockan 6 i morse! Det är alldeles för tidigt! Hon var visserligen väldigt hostig och täppt i näsan så det var inte så konstigt. Men jag vill inte vakna den tiden när det är helg. Hon låg och snörvla inne hos oss till kvart i 7, då kom Amanda och kröp ner i fotändan av sängen. Stackarn!
De låg och snackade ihop sig och kom fram till att de skulle gå upp och leka. Mattias gick oxå upp eftersom han skulle iväg. Själv låg jag kvar och försökte somna om. Omöjligt.
Låg och lyssnade på hur tjejerna pratade. De pratade om att tappa tänder, eftersom Amanda tappat en tand och har börjat känna hur "vuxentanden" är påväg upp.
Molly påstod att även hon har tappat en tand i överkäken, längst fram. Sanningen är att hon har jordens största Tore Skogman-glugg =0)

I kväll blir det melloafton igen. Amanda längtar! Vi ska köpa hem någe gotta att äta.
Har förresten börjat med en ny viktminskningsmetod, appropå det här med att äta. Den heter LCBLMWWW Low Carb By Lisa Mixed With Weight Watchers =0) Vi får hoppas att det funkar. Liiite mera fett, ett ägg om dagen (annars ballar gallan ur), mer protein, socker- och vitt mjölstopp, kaffe i mängder =0). Vi får se var det leder men jag måste på nått vis få stopp på sockerbegäret som har occuperat min kropp. Jag blir galen!

Jag har missat att berätta att jag och Mattias hade 13-årsdag i veckan. Sorgligt nog var det en dag som gick oss förbi utan firande.... Det hanns inte med helt enkelt=0(
13 år känns lite smått otroligt. Det är nästan halva mitt liv. Nu är jag ju inte 26 men nästan =0) Hade väl aldrig kunnat tro att det skulle vara så länge, trodde det bara skulle bli en liten "fling" men han blev MIN! Forever <3

Kram!

fredag 9 mars 2012

Jag vet - en gammal klyscha...

.....men den här veckan har gått så jäkla fort. Innan lovet var veckorna ganska tröga men den här.... Helt galet!
Har helt tappat det här med fredagsvägningarna. Sitter här nu efter frukosten och kom på att jag inte vägt mig. Inte bra. Vet att jag gått upp lite eftersom jag verkligen inte skött mig. KAn ju vara bra att ha siffrorna som en sporre.

Jag har hittat en ny favoritfrukost - kesoplättar. Keso, ägg och fiberhusk. Var vääääldigt skeptisk innan men jag gav dem en chans och jädrans så goda de var. Gott som mellis oxå. Hittade dem på www.56kilo.se

Molly är sjuk igen..... Tror hon har drabbats av torsdag/fredagssjukan. De ringde från dagis igår så jag fick hämta henne. Det blev lite smått kaotiskt eftersom jag hade en lektion kvar. Ingen rektor där, frågade runt om nån hade lektionsfritt på eftermiddagen men det var ingen som kunde ta min lektion. Beslutade då att jag helt enkelt fick ta med henne till skolan och sätta henne på en stol. Inte idealiskt men vad sjutton gör man. Började plocka fram grejer så eleverna kunde börja själva. Då ringde Elisabeth som var nere på fritids och vikarierade. De hade pratat ihop sig där och kommit fram till att Gunbritt kunde klara sig själv en stund där nere och Elisabeth kunde ta min lektion.
Det finns verkligen genuint underbara människor! Så då kunde jag hämta tjejerna och åka direkt hem.
Mattias blir hemme med dem idag. Amanda får oxå vara hemma.

Var och snyggade till nagalarna igår igen. Mina naglar växer som ogräs och dessutom hade de blovit ganska "nötta" efter våran fjällresa =0) Ny är de snygga igen med lite blingbling. Tack för det S ;-)
Efter naglarna for jag hem, slängde i mig mat och for till Årsunda där det var klädvisning. Inte min stil på kläder men det var trevligt att göra en liten utflykt med mamma och hennes polare =0)
Blev ihoptutad med en människa där som eventuellt i framtiden vill ge mig lite väl mycket uppmärksamhet. Kryptiskt? Jag vet men jag återkommer om och när det blir av ;-)

Nu är det dags att packa ihop och dra mot skolan. Ni som inte vet var jag jobbar kan ju kika in här www.sandviken.se/osterfarneboskola Vi jobbar på att få en "levande" hemsida men håll till godo med den vi har. Vi har skärpt till oss =0)

Kramen

tisdag 6 mars 2012

Back on track!

Ja nu är vi tillbaka i vardagen igen. Det gick fort, lite smärtsamt men det gick. Jag tycker att det är så himla jobbigt att släppa loven. Eller rättare sagt, släppa tjejerna.
Eftersom vi umgås så mycket då så känns det jobbigt i början och veta att man inte kommer träffa dem hela dagar. Men det tog typ en halv dag så kändes det ok igen.

Ljungdalsresan var sååå skön. Lagom mix av skidåka och skoter. Tjejerna, iallafall Amanda, blev väldigt taggad när det gäller slalomåkandet. Skoteråkardagen hade hon helst bytt ut mot en slalomdag istället.

Vi hann med en del solande i snögrop oxå. Det var kanonfint väder, varmt och skönt.


Amanda äter den utlovade Dajmstruten hon skulle få om hon körde "glasstrut" i backen. Skitduktig var hon.


Storfräsare nummer två =0) Älskar den här bilden. Supernöjd "Tore Skogman" i slalomutrustning.

Lunchpaus i Kesuboa. En liten servering mitt ute i ingenstans. Skitmysigt och väldans god gulaschsoppa dessutom.


Nu är det bara att ta nya tag igen! Jobba på i 4½ vecka innan påsklov. Det kommer bli intensiva veckor eftersom jag ska försöka få till alla utvecklingssamtal innan lovet. Det går ju så himla fort! Efter lovet är det så sönderhackade veckor så det kommer gå väldigt fort. Dessutom väntar ju Cypernresan. Ååååh så jag längtar!

Idag kändes det lite som att livet återvände. Trots att jag inte kunde somna i går kväll så vaknade jag och kände mig pigg. Ljuset på mornarna gör så mycket. När vi åkte iväg i morse var det så många från folkhögskolan som var ute på morgonpromenad och då blev jag springsugen. Och den känslan höll i sig hela dan. Blev dock ingen springning men en promme. Skyndade mig ut direkt efter kvällsmaten eftersom mamma och pappa skulle komma och fika. Då var det inte läge att springa, skulle bara sluta i ett "håll" och då blir jag så besviken. Siktar in mig på en joggis på torsdag. I morgon är det barnzumba och Mattias har "pysselkväll" med boysen så då blir det inge umgänge med springskorna.
Hoppas bara att den här känslan håller i sig.


Nu ska jag krypa i säng. Förlängd konferens i möra och sen Zumba direkt på, hem och äta och sen lägga barn. Min dag.... helt ok ändå =0)


Ha det bra alla läsare.

Kram Lisa



lördag 3 mars 2012

Snabbrapport

Vi är i Ljungdalen. Har det jättehärligt. Två dagar slalom, till och med Molly har åkt! Testade lite själva i förrgår och i går gick Amanda i skidskola. Gick kanonbra.
I går kväll tog vi skotrarna till skidbacken och åt tacobuffe på restaurangen. Mysigt!
En dag kvar nu. I dag blir det skoter hela dagen. Vi tänkte åka till Kesuboa och Helags fjällstation. Solen skiner och det är lugnt med vinden. Stekning i solen ska jag ägna mig åt :-)

Ha det bra!