måndag 31 januari 2011

Bokat!

Jajemän! 15 maj åker vi till Rhodos. Som jag längtar. Det ska bli så skönt.
Här ska vi bo:
www.ving.se/grekland/kallithea/sunwing-resort-spa-kallithea

Jag tror det blir prima. Ungarna kommer älska det. Läste ett reportage om Gry Forsell som varit där. Lät väldigt lovande.

Dessutom har jag att något att träna inför. Önskar att jag vore i mål till dess..... men vi får väl se.

Vardag igen!

Helgen har varit såååååå skön! Lördagen tillbringade vi i Avesta på badhuset tillsammans med familjen Kock. badhuset där var perfekt för barn. Lagom djupa pooler med badleksaker. Det var ett stort plus! Molly tyckte det var jättekul att greja med vattenkannor och hinkar. Små rutschkanor som även Molly kunde åka i. Dessutom en stor, den behövde Amanda och Felicia vuxensällskap i men jag tror att papporna inte sörjde det allt för mycket =) De verkade ganska nöjda=)
Efter badet åkte vi till en Thairestaurang. Det var jättegott. Åt tre små rätter, det var vårrullar, en köttgryta och en kycklinggryta. Ris och sötsur sås, mmmmmm. Smaskens.
Amanda ville ha pannkakaor...... Hon är verkligen inge gourmet. Försökte få henne att beställa kyckling och ris. Felicia beställde det och hon talade om för henne att det var JÄTTEGOTT. Men nej, pannisar skulle det vara. När maten kom in var det Felicia som ångarade sig men Molly delade med sig av sina 4 (!) pannkakor. Molly passade på att smaka lite av Felicias ris oxå =) jag tror Amanda oxå smaska ris så det blev en härlig blandning för dem alla tre med pannkakor, kyckling och ris. Men alla var nöjda efteråt.
Efter maten blev det kaffe hemma hos "Kockarna". Amanda och Felicia leker verkligen jättebra ihop.De är två mycket bestämda damer som vet vad de vill men ändå funkar de ihop utan större konflikter.
Annars är det William som är Amandas älskling. De säger på dagis att de är som ett litet par. Där är maktfördelningen lite annan. Amanda styr och ställer över William och säger "vi vill" när hon menar "jag vill" =) De är så söta! Tack och lov börjar han säga ifrån lite mer nu =)

Åter till våran helg.
Söndagen blev en skiddag. Mattias tog en skidtur på förmiddan, jag på eftermiddan och när jag kom hem tog jag och Amanda en skidtur till affären och köpte hostmedicin. Hon hostade jättemycket under natten så jag tänkte att hon skulle prepareras till kommande natt.
Natten gick bra, i morse körde jag tjejerna till dagis och för en stund sedan ringde de från dagis. Hon har feber. Så det var bara till å hämta henne. jag har en lektion kvar idag och då får hon följa med. Hon får sitta och jobba vid datorn medan eleverna bakar. Det blir nog bra.

Nu ska lunchen stoppas i mun. Äggmackor.... I love it!

fredag 28 januari 2011

-0,1!!!!!!!

Va f#n!!!!!
Nu är det inte roligt! 3 skidturer, 1 Zumbapass och 2 rejäla promenader - det spelar då ingen roll att man sköter sig. Helgen var väl lite onyttig men inte så att de ska bli så här. Veckan har jag skött exemplariskt.
Fy farao!

torsdag 27 januari 2011

Torsdag

Idag har jag och Molly varit till hälsocentralen i Hedesunda. Molly på 1½-årskontroll med vaccination och jag på fotvårtsfrysning =) Kuligt värre.
För mig gick det väl skapligt men Molly tyckte inte det var kul. En sköterska, en sjuksköterskestudent och en barnläkare fick vi med oss in i det lilla lilla rummet. Alla med fokus på Molly. Hon som annars tycker att det är kul med folk tyckte det INTE då. Dessutom en spruta. Stackarn, hon grät och var så förtvivla efter att hon blivit stucken.
Viktkurvan pekade neråt. Hon är verkligen ingen knubbis våran Molly och läkaren förklarade att det antagligen beror på att hon är fysiskt aktiv. Och det kan stämma.... Hon är sällan stilla.

I helgen ska jag köpa den där efterlängtade crosstrainern. En bekant ska sälja sin och då passar jag på och slår till. Jag längtar efter den. Nu har jag iofs blivit "skidbiten" men det finns ju dagar då det måste bli hemmaträning och då passar den fint.

Det är lite svårt att förstå att det är fredag i morgon igen. Veckorna trillar på. Fast samtidigt har det varit en ganska seg vecka. I onsdags trodde jag att det var torsdag.... Det är jobbigt när det blir så.
I helgen ska vi åka med Amandas kompis Felicia och hennes föräldrar till badhuset i Avesta. Det ska bli mysigt. Har aldrig varit dit.
De hade testat en Thailändsk restaurang sist de var dit så vi bestämde att vi ska göra ett besök där efteråt. Kanske man kan få göra ett litet besök i Haglöfs outletbutik också..... =) Jag gillar den butiken skarpt.
Det ligger en Bagheerabutik (oxå outlet) alldeles bredvid. Ska nog kika in där och se om jag kan hitta nått löp/skidset.
Annars blir nog helgen lugn. Man får hoppas på skapligt väder på söndag så kanske det kan bli en längre skidtur. Tänkte ta med Amanda på en lite kortare tur också.

Amanda testade barnZumban i onsdags som ZenZen har startat här i Färnbo. Hon tyckte det var urkul och ville inte åka hem. Det är ett gott tecken. Hon kan behöva nån aktivitet utanför hemmet =) Utan mamma, pappa och lillasyster i släptåg. Hon börjar ju bli stor nu.... vår lilla tjej....

I morgon ska vi boka resa. Punkt slut! Vi har halat på det här nu och inte kunnat bestämma oss för vart vi ska åka. Men nu så!

Lisa

onsdag 26 januari 2011

Ömmande bröstmuskler

Igår tog jag en skidtur igen.... Det var helt underbart.
Förra vintern ville jag gråta varje gång jag ställde mig på skidorna. Jag vingla och flåsa och ville bara åka hem när jag väl kommit iväg.
I år vinglar jag oxå men inte lika mycket och det känns bara skönt att åka.
Söndagens tur var en provtur för att se OM jag kunde åka. Och det kunde jag, så igår tänkte jag att jag verkligen skulle ÅKA, dvs ta i och blir trött. Och jag fixade det. I år hann jag åka tre varv i spåret på samma tid som det förra året tog att åka ett varv. Det talar på något vis om att kroppen är lite starkare i år. Känns jättebra!
Men idag kom själva efterskalvet. I morse när jag klev upp trodde jag att jag höll på att få en hjärtinfarkt. Det gjorde så ont över bröstet ( eller brösten kanske man ska skriva =-) fast det är ju liksom ovanför brösten i musklerna) Hur som haver så insåg jag sen att det var träningsvärken som slagit till. Så jag får väl ta och leva med den här "hjärtinfarkten" ett tag =)

I kväll är det Zumba. Som jag längtar! Det är så förbenat kul. Efter det ska jag åka och titta på en crosstrainer som en bekant ska sälja.
Mattias har varit väldigt emot att jag vill köpa en sån, det blir så mycket grejer i vardagsrummet eftersom vi har en motionscykel oxå. Men igår frågade han om han skulle bidra ekonomiskt till den så då var det helt plötsligt en annan tuta =-)
Jag tror att det är jäkla bra träning att träna på en crosstrainer. Men vi får väl se. Det kan ju hända att den bara blir stående oxå.....

I morgon ska Molly till HC och få en vaccinationsspruta. Lilla pluttis! Jag tycker så synd om henne när de ska sticka sprutan i henne. Men det brukar vara snabbt övergående men det gör så ont i mammahjärtat.

Nu är det slut på min lilla rast. Kaffet är urdrucket och HK-lektion ska planeras. På eftermiddan ska jag och min kollega Eva planera den stora uppgiften som ska göras i kursen. Den är stor.... och tiden är knapp. Fattar inte hur jag/vi ska hinna och orka.

Kramen

måndag 24 januari 2011

Måndag....

Jajemän! Det är bara att köra. Inget att fundera på.... 90 minuter lektion avklarad och sen var det slut. Eftermiddagens lektion är inställd eftersom våran kurs startar. Så nu är planen att jag ska skriva omdömen. Måste dricka kaffe först =)

Förra helgen skötte jag ätandet så bra. Den här helgen har jag verkligen INTE skött mig. Jag fattar inte hur det kan bli så här. Jag blir så arg på mig själv!
Fredagen bidde det kycklingwok, nyttigt och bra MEN jag hade ju testat ett nytt recept på björnbärspaj. Den var vi tvungna att smaka av. Aaaaalldeles för god! Åt för mycket.
Lördan blev det utemat TVÅ gånger. Vi var till Uppsala och skulle äta en smarrig macka till lunch på nått utav haken i Gränby. Det var så förbenat med folk så vi fick helt enkelt masa oss iväg till Burger King. Köpte visserligen bara en kycklingburgare men ändå....
Sen blev det fika i Vattholma hos kompisar vi hälsa på. På vägen hem stannade vi i Östervåla och åt kebab....... Ja, ni hör ju. Just ja, inte att förglömma. Smakade ju av pajen igen på kvällen.
Söndag var det kalasdags. Kakor och tårta, tacopaj på kvällen. Kunde ha blivit bättre. Men jag hade förberett med skidåkning 50 minuter så jag låg inte helt på minus...

Ringde på en annnons där de sålde en Orbitrek..... den var redan såld tyvärr men nu är jag så himla sugen på en sån. Jag tror en sån skulle passa mig bra.

Nu är kaffet och rasten slut. Jobba lite kanske?...... Svar JA.

fredag 21 januari 2011

-0,3

Gaaaah! Det här var inte kul! 0,3 minus bara.
Känns tungt med tanke på förra veckans rejäla ras. Fast å andra sidan kan det ju bero på just det. Slår man ut det på 2 veckor blir det ändå 1 kg/ vecka. Men motivationen är bra mycket större efter en större viktnedgång än en liten.

Joggingturen i går gick inte heller nå bra. Efter 10 minuter tog batteriet i MP3-spelaren slut. Jag kan inte springa utan musik i öronen. Helt omöjligt. Där kan man tala om psykets makt över kroppen.
Fram till musikhaveriet gick det dock ganska bra så jag hade hopp om att ta mig runt vändan som är 4 km. Men det blev inte så planerat...... =)
Gör ett nytt försök i helgen, men nyladdad MP3.

torsdag 20 januari 2011

Snart fredag igen

och det innebär vägning. Lite nervös är jag eftersom det gick så bra förra veckan. Känns som att jag inte rört på mig så mycket den här veckan eftersom måndagen gick pga kalas. Ska ut på en lite joggis i kväll tänkte jag. Då kanske jag får igång förbränningen över natten =)

Idag har jag och bönorna varit på fika hos Frankarna. Det är så bra där för William och Rasmus är jämnåriga med Amanda och Molly och de liksom sköter sig själv. Och mammorna kan sköta sig själv med kaffemuggen i hand =) Amanda och William var till och med påväg att gifta sig idag. Det skulle ju vara finfint =)

Helgen har inga större projekt inplanerade. Det är skönt. I februari är det något varje helg men det är bara trevligheter så det gör inte så mycket. Då går tiden fort och våren kommer snabbare. Jag vill verkligen att det ska gå undan nu. I morse när vi åkte till dagis så ville Amanda att det skulle bli sommar så hon slapp sätta på sig jacka och tofflor. Jag kunde inte göra annat än att hålla med......
Ska iallafall försöka baka lite bröd. Det är så gott med hembakat bröd.

Lajsa

tisdag 18 januari 2011

Ve och fasa!

Snart drar ny kurs igång igen..... Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte. Den här första 1½ veckan har känts så bra. Har bara kunnat tänka på eleverna och efter lite omorganisation så har vi två helt underbara grupper i åk 1-3 som jobbar kainonbra. Allt är frid och fröjd.
Tills nu.... lite info om kursen kom ut på First Class. Inget om innehåll utan mer upplägg om när vi har kursdagar och inläsning. Så nu har den där sköna känslan försvunnit. Börjar redan stressa upp mig för hur jag ska orka.

Jag äter så jädrans många ägg nu så jag är förvånad över att magen inte har kraschat. Snarare har det blivit bättre. Grovt bröd och ägg till frukost. Igår gjorde jag omelett till lunch och i kväll blev det omelett till kvällsmat. Tjejerna åt pannkaka men det var jag inte sugen på. Mattias jobbar sent så då kunde jag välja heeeelt själv vad jag skulle äta. Hade i lök, färska champinjoner och fetaost. Vitkålssallad till det. Mumma för magen.

Nu har pumorna somnat så jag ska göra en fruktsallad och gosa ner mig i soffan. Började kika på The Guardian en kväll i helgen när övriga klanen somnat tidigt. Ska nog fortsätta med den.

Ha en bra tisdagskväll!

måndag 17 januari 2011

Gaaah! Törs jag?

Har hittat den här snygga jumpsuiten på nätet. Jag som verkligen avskyr alla dessa dressar tyckte helt plötsligt att den här var snygg. Frågan är om jag vågar beställa den. Det kanske ser helgalet ut med min rumpa =)

Annars är jag på jakt efter en klänning till ett dop vi ska på i februari. Vet banne mig inte hur den ska se ut. Vill ha något snyggt bara. Jag får helt enkelt leta vidare.

Nu ska jag iväg till farbror doktorn med min mage. Jag som tyckt det varit bra i ca en vecka fick en rejäl näsknäpp idag efter lunch. Lagom kul!
Dagen lunch bestod iallafall av omelett med lök, champinjoner och fetaost. En smarrig vitkålssallad bidde det till. Nu ser jag fram emot smörgåsen som serveras på Ny´fiket där vi ska ha arbetslagsutveckling. Sist var den hur god som helst =)

Lisa

söndag 16 januari 2011

Skossingarna

Jag är ganska dålig på att lägga in bilder i bloggen. Eller...... sanningen är att vårat mobila bredband är så långsamt så jag orkar inte sitta och vänta. Här är iallafall skorna. Jag är så kär i dem. De ska stå här på köksbordet ända tills i morgon bitti när jag ska sätta på mig dem =) Blixten gör att de ser lite mysko ut men de är svarta.
Skrev jag att det var rea. 50% Då blir man glad =)



God natt på er! Måste nog ta och masa mig i säng. Tänkte ju titta på Morden i Midsomer till en cykeltur men jag orkade hel enkelt inte. Latmasken slog till med råge. Molly har vaknat ett par nätter i rad med skrik och gråt så det är väl bäst att lägga sig så man får ihop några sömntimmar.

Min söndag....

började med att jag kunde konstatera att Mattias farit iväg på snöskottning. Det var bara att ställa in sig på att umgås med brudarna själv.
Efter att ha intagit en frukost bestående av grovt bröd med renost på och äggröra så begav vi oss iväg till Valbo. Amanda var i behov av ett par nya handskar. Det regnade och var hur pullsigt som helst efter vägen.
Amandas handskar hittade vi på en gång och sen tänkte jag kika på skor. En jobbarkompis hade köpt ett par ursnygga skor som jag blev så avis på så jag tänkte jag skulle kika efter ett par i samma modell. Men jag hittade ett annat par och föll som en fura..... Är lite svag för kilklack men alla jag hittat är skyhöga. Idag hittade jag ett par kanonfina stövletter med helt ok klack. Och det bästa.... det låter inte om dem när jag går. Jag kan bli tokig på de stövlar och skor jag har med klack för det låter så gräsligt om dem när jag går. De här är perfekta! I love them. Hade dem till och med när jag dammsög =)

Mattias kom förbi Valbo på sin väg hem från jobbet så vi träffades och fikade mitt i Köpis. Medan vi satt där lekte tjejerna på den där lekplattan som är bredvid. Amanda kom och sa att hon var törstig så jag följde med henne för att dricka vatten. När vi kom tillbaka var Molly borta.... Paniken slog till med full kraft kan jag lova. Jag och Amanda gick mot Lindexhållet och Mattias började leta mot Coop. Ingen Molly. Hjärnan började arbeta på högvarv. Molly helt ensam bland alla långa ben. Vilken butik kunde hon vara i. Sprang som en vettvilling. När vi mötte upp Mattias igen och han inte hade Molly med sig bröt jag ihop och började springa mot kiosken vid Coop. Fick för mig att det är där man säger till om man vill ha något utropat i högtalarna. Nån borde väl se en liten ensam tjej skrutta omkring. Vem ser jag då? Jo Molly som står där och försöker bryta sig in i en Läkerolask. Helt oberörd.
Den känslan när jag såg henne går inte att beskriva. Jag blev så lycklig så jag hade kunnat spricka. Jag lovar att jag aldrig mer kommer lämna henne utom synhåll, inte ens om Mattias är med.

I morgon är det dags för jobb igen. En väääldigt lugn dag måste jag säga. Har lektion mellan 8-9,30. Sen inge mer.... Eg har jag en efter lunch men den har jag förhandlat bort. Ska till farbror doktorn med min krånglande mage. Nu ska jag få ordning på mitt liv!
Mellan 15 och 17 har vi arbetslagsutveckling, eller om det hette arbetsplatsutveckling. Hur som haver så var det en väldigt trevlig tillställning sist vi hade det. Vi får se hur det blir den här gången.
Vi har det med en väldans trevlig kvinna som heter Helena Harrysson. Hon har skrivit en väldigt bra bok som heter Våga vara vuxen. Om du är förälder tycker jag att du ska läsa den. Mycket lättsam och bra.

Säsongsstarten på Solsidan missar jag i kväll. Nattar barn i stället. Inte helt lätt med tanke på att båda somnade på vägen hem från Valbo. Men Mattias spelar in åt mig. Kl 21 ska jag dock slänga upp röven på motionscykeln och titta på Morden i Midsomer.

Ha det gött!
Lisa

lördag 15 januari 2011

Solokvist!

En väldigt vanligt scenario i den här familjen är att jag kvällstid blir väldigt ensam. Alla somnar så förbenat tidigt. Fast å andra sidan kan det vara skönt. Jag som har ett jobb där det ska arbetas en hel del hemifrån (eller var jag nu väljer att sitta) kan ibland känna att det är skönt. Då slipper jag ha dåligt samvete för att jag försummar dem.

I kväll när tjejerna nattades passade jag på att påböja skrivandet av omdömen på eleverna i en av klasserna jag har. De ska vara färdiga 4 februari men det är inte så dumt att börja lite smått.
NU ska jag dock plocka fram lite salta pinnar och knapra på.

Lisa

Ägg, pulka och middagssovning

Jag har blivit galen i ägg och deras funktion. Man blir ju mätt av dem! Perfekt. Åt min härliga äggmacka i morse och nu vill jag ha en till lunch också =)

Idag tog vi med ungarna på en liten pulkatur till Gysinges eminenta pulkabacke. Den är inte mycket att hurra för men några åk blev det iallafall.
Blev lite nervös när jag läste en artikeln om D-vitaminbrist hos barn. Det kunde bli alla möjliga följder. Jag är urdålig på att vara ute och leka med ungarna på vintern men nu måste jag skärpa mig. Solljuset ger ju massa D-vitaminer.

Just för tillfället försöker jag få Molly att sova middag. Som vanligt sitter jag utanför rummet och hon snurar runt i sängen och pratar och sjunger. Men snart så sover hon nog. Får jag väl hoppas...

Insåg att jag är i stort behov an nya täckbyxor. De jag har är i storlek XL och är lite för stora. Det bästa vore att slänga dem och köpa nya. Då kan jag aldrig mer tillåta mig själv att gå upp i vikt =)

Have a nice saturday!

fredag 14 januari 2011

Inväntar kycklingen.

Roar mig med datorn medan jagv väntar på att kycklingen ska bli klar i ugnen. Av någon anledning har jag börjat följa Pernilla Wahlgrens blogg slaviskt. Kanske för att saknas ganska mycket galmour i mitt liv ;-)
Iallafall så är hon i Thailand just nu. Det såg ju härligt ut må jag säga. Det påminde mig om våran resa som vi pratat om att gör i maj. Vi måste få fingrarna ur rumpen och beställa snart. Annars blir det väl apdyrt. Men vi är så där i valet och kvalet eftersom vi oxå påbörjat ett badrum. Men bokar vi så har vi ju inget val =)

Det blev inte en perfekt fredag idag när det gäller det jag stopppar i mun. Tjejerna i årskurs 9 fick spontanbaka idag. De valde själva recept och bakade. 4 olika bakverk blev det...... Jag var liksom TVUNGEN att smaka av alla =) Så nu sitter jag här med lite dåligt samvete. Men jag plockar väl från "bonusen" och så får jag omvärdera mitt dåliga samvete.

Let´s Dance i kväll. Sörjer att jag har en sambo som avskyr det. Det slutar antingen med att vi hamnar framför en varsin TV eller något vi båda (läs Mattias) vill se .....
Jag har en känsla av att jag kommer somna tidigt i kväll. Ögonen är lite trötta.

Ha det finfint

Kaffepaus!

Fredagar går verkligen i ett kör. Har lite smått förhandlat bort rastvakten efter lunch så jag hinner slå ner rövva en stund. Annars är det späckat med lektioner från 8-14,20. Dagen går visserligen fort men den lagstadgade 30-minutersrasten får jag då inte in någonstans.

Det känns iallafall fint med fredag. Första veckan efter lovet avklarad och den har gått över förväntan. Och då tänker jag närmast på mornarna med Amanda och Molly. Nu funkade det iofs bra hela hösten oxå men jag minns med fasa de perioder Amanda hade i 2-3-årsåldern då mornarna oftast slutade med att vi båda satt och grina. De perioderna ligger ganska långt bak i tiden men de satte liksom djupa spår och jag är skiträdd för att de ska komma tillbaka. Fast med den andra bruttan. Hon är visserligen lite stabilare i sitt humör än storasyster men man vet aldrig..... Men de sköter sig jättebra. Molly klär nästan på sig själv till och med. Det är en bonus.

Helg betyder god mat och en massa frestelser. Har dock planerat maten noga. Kyckling med fetaost och klyftpottisar i kväll och egen pizza i morgon. Det blir fint.
Har börjat med en smaskig frukost som håller mig mätt lägre. Ett stycke grovt bröd med renost, ett hackat kokt ägg på det och toppa med lite Italiensk salladskrydd. En kopp hasselnötskaffe till det. Dagen är fulländad.... När jag lägger mig på kvällarna längtar jag till morgonen när jag får äta frukost. Galet men sant. I helgen ska jag nog äta frukost även till lunch =)

Men fy så långt det blev. Har fått för mig att blogginlägg ska hållas ganska korta för att folk ska orka läsa men när jag väl kör igång så är det kört =)

Om du är in och läser får du gärna lämna en kort kommentar eller bara ett hej. Skulle vara kul att se vilka som går in och läser här.

Kramen från Lisa

Neråt!

Tack och lov! Det blev 1,8 kg minus. Känns SÅÅÅÅ skönt. Nu vet jag att kroppen funkar som den ska =)

torsdag 13 januari 2011

Nystart 2011

Nu så! Nu finns det ingen återvändo. Nu är det bara att köra. December månads FROSSERI (för det har det verkligen varit) resulterade i 5 kg plus. 5 KILO!!!! Det är ju inte klokt. Jag fattar inte att jag lät det gå så långt. Smaskigt var det men värt det? NEJ. Mår baske mig inte bra. Det märks direkt på kläderna.
Började lite smått förra fredan, vägde mig för att få en ny startvikt. I morgon är det dags att väga mig igen. Det ska bli spännande.

Veckan har varit bra träningsmässigt. Sprang 6 km i söndags, körde ett pass på motionscykeln i måndags, träna Zumba hemma i tisdags och Zumba i Hedesunda i går. I dag tar jag det lite lugnt, har gjort ett litet ryck med gummibandet men det får rcäka för idag.

Har även startat ett annat projekt. "Få tjejerna att somna själva i sina sängar"-projektet. Började med Molly i måndags, i går nattade Mattias men han tyckte synd om henne när hon blev ledsen så ha la sig hos henne. grrrrrr. Man måste kämpa.
I dag fick Amanda hänga med på projektet. Vi läste en bok Mollys säng och sen gick Amanda över till sin säng. Det tog ungefär 40 minuter så somnade båda. Visserligen med mig sittandes utanför men ändå. Jag kan ju jobba lite på datorn medans jag nattar barn. En bra kombination.
I morgon flyttar jag mig ett par meter bort =)

Ha en finfin afton!
Lisa